Anadolu Hastaneleri
Anadolu Hastaneleri
Anadolu Hastaneleri
Anadolu Hastaneleri
Anasayfa Sağlık Rehberi Glutatyon Nedir? Faydaları Nelerdir?

 Glutatyon Nedir?

-Glutatyon insan vücudunda doğal olarak bulunan  glisin, sistein ve glutamin aminoasitlerinden oluşan bir proteindir. 

-Glutatyon; vücuda  zarar veren ve sürekli oluşan serbest oksijen radikallerini ve toksik maddeleri etkisiz hale getirerek vücudun korunmasını sağlayan en güçlü  antioksidandır.

-  Bağışıklık sisteminde de çok  önemli görevler almaktadır.

 

Glutatyon Tedavisi Ne İşe Yarar?

--Antioksidanların anası olarak da ifade edilen glutatyon, doğal olarak vücutta bulunmaktadır. Ancak ilerleyen yaşla ve maruz kalınan stres  süreçleri sonucunda düzeyleri azalır.

--Glutatyon azaldığında serbest radikallere ve toksinlere karşı korunamadığımız için bu moleküller vücut yapılarına zarar verebilmektedir

--Vücutta az bulunması durumunda da takviye yapılması, hastalıklara karşı vücudun direncini önemli ölçüde yükseltir.

--Yaşlanma, kanser, kalp damar hastalıkları, kas-eklem hastalıkları,  bunama (demans) ve birçok kronik/dejeneratif hastalığın önlenmesinde büyük öneme sahiptir.  Ne İşe Yarar?

--Sağlıklı kalmak, performansınızı artırmak, hastalıkları önlemek, yaşlanmanın etkilerinden korunmak ve bağışıklık sistemi kontrolü için glutatyon düzeyleri yüksek tutulmalıdır

 

Vücutta glutatyon eksikliğinin sebepleri nelerdir?

Her gün maruz kaldığımız toksik ve zararlı maddeler , kronik hastalıklar, ağır metaller, sigara, alkol, temizlik ürünleri, kimyasal gıda boyaları, X ışınları, UV radyasyon, endüstriyel atıklar, kötü –dengesiz ve yetersiz beslenme,  katkı maddeleri, yapay tatlandırıcılar, kronik stres, ilaçlar, depresyon, yaşlanma, aşırı egzersiz en sık sebeplerdir.

 

Glutatyon Tedavisinin Faydaları Nelerdir?

Hastalıkların önlenmesinde ve sağlıklı yaşlanmada önerildiği gibi birçok hastalığın primer tedavisinin yanında destek tedavisi olarak da kullanılmaktadır.  Bunlar;

 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Vücudu serbest zararlı radikallerden korur
  • Kas performansının artmasını sağlar, eklem-kas ağrılarını azaltır.
  • Fibromiyalji, kronik yorgunluk sendromu, osteoartrit ( eklem kireçlenmesi) uyku bozuklukları, sedef hastalığı gibi romatizmal hastalıkların etkilerini azaltır.
  • Cildin yenilenmesini sağlar, cilde parlaklık verir.
  • Antiaging ve detoks etkisi vardır
  • Karaciğer yağlanmasını ve insülin direncinin etkilerini azaltır.
  • Sigara ve alkolün zararlı etkilerine karşı vücudu korur.
  • Alzheimer, demans ve parkinson hastalığının tedavisinde aktif rol oynayarak, hastalığın yarattığı etkileri azaltır.
  • Diyabet, astım/koah , kanser ,  damar hastalıkları gibi  kronik hastalıkların  tedavisinde ve etkilerinin azaltılmasında  kullanılabilmektedir.

 

Glutatyon Tedavisi Nasıl Yapılır ve İşlem Ne Kadar Sürer?

-Vücutta Glutatyonu arttırmanın ve aktif kullanmanın en etkili yolu IV yol ile damardan almaktır.

-Glutatyon takviyesinde kullanılan bu yöntem, şu anda da tüm dünyada yaygın olarak kullanılan hızlı ve etkili bir yöntemdir.


Glutatyon tedavi işleminin tahmini süreci ise; Haftada 1 kez olmak üzere toplam  5 haftalık  seanstan oluşur. Ve her bir seans 30 dakikalık bir uygulamadır.

 

Yapılan işlem sonucunda hastanın hastaneye yatışı gerekmez. Hasta uygulama sonrası günlük yaşamına olduğu gibi dönebilir.

 

Glutatyon Tedavisinin Yan Etkisi Var mıdır?

Glutatyon normal şartlarda da vücut içerisinde bulunan bir antioksidan protein olduğu için glutatyon tedavisinin bilinen bir yan etkisi bulunmamaktadır.

 

Glutatyon Tedavisini Kimler Kullanamaz?

●    Gebeler, emziren anneler ve çocuklar üzerinde yapılmış yeterli çalışma bulunmadığı için uygulanmamaktadır.


●    Kanser tedavisi görmeye devam eden hastalar aktif kemoterapi ve radyoterapi gördükleri dönemlerde glutatyon tedavisi alamamaktadır. Ancak hastanın tedavisi bittikten sonra vücudun kendini daha hızlı toparlayabilmesi adına glutatyon takviyesi oldukça önemli ve uygulanabilirdir.

 

                                                          

Diğer Yazılar